Horticultură
|
LDR | 00077nx j2200049 | |
---|---|---|
001 | 91222 | |
250 | $a Horticultură | |
901 | $a a $b a |
Lucrări:
155 lucrari in 161 publicatii in 3 limbi
Horticultura : Revistă tehnico-ştiinţifică
de:
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
(Text tipărit)
Analele Universităţii din Craiova. Biologie, Horticultură, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Ingineria mediului : 2021/Vol. XXVI (LXII) = Annales of the University of Craiova. Biology, Horticulture, Food Produce Processing Technology, Environmental Engineering
de:
Universitatea din Craiova
(Text tipărit)
Horticultura : Revistă tehnico-ştiinţifică
de:
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
(Text tipărit)
Cultura căpşunului şi coacăzului negru
de:
Modoran, I.; Botár, Andor
(Text tipărit)
Agrochimie pentru horticultori
de:
Tătaru, Lavinia
(Multimedia)
Biologia principalelor ciuperci lignicole care atacă piersicul
de:
Stîngă, Adriana; Ivaşcu, Antonia; Oprea, Maria, inginer horticol
(Text tipărit)
Strategii şi principii pentru conservarea resurselor genetice viticole în colecţii ex situ
de:
Nedelea, Gina; Ciobotea, Cristina Magdalena; Bădulescu, Adriana; Tănăsescu, Constantin; Popescu, Carmen Florentina
(Text tipărit)
Optimizarea proceselor de devirozare la plante horticole prin chimioterapie in vitro și electroterapie, în scopul încadrării în cerințele UE privind calitatea mediului și a produselor agroalimentare
de:
Buciumeanu, Elena Cocuța; Tătaru, Lavinia Diana; Topală, Carmen Mihaela; Guță, Ionela Cătălina
(Multimedia)
60 de ani de horticultură la Ștefănești - Argeș = 60 years of horticulture at Ștefănești - Argeș
de:
(Text tipărit)
Cercetări în pomicultură
de:
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova
(Text tipărit)
Subiecte
Tăierile pomilor fructiferi
Chimioterapie in vitro
Înmulţirea leandrilor
Semănatul altoiului şi a portaltoiului
Sprijin financiar pentru legume şi fructe
Lucrări ştiinţifice universitare
Poluarea mediului
Înmulțire
Combaterea integrată
Substrat pentru culturile neconvenţionale de tomate
Soiuri de viţă de vie
Educaţie
Perioade critice privind asigurarea cu apă
Lucrări practice
Agronomie
Botanică generală
Lucrările de întreţinere a culturii
Avantajele irigării prin picurare
Cultura mărului
Cerinţe actuale ale sortimentui de persic
Cultura ciupercii
Particularităţi morfologice şi biologice ale salatei
Vin. Producerea vinului, vinificaţie, industria vinului. Enologie, ştiinţa vinurilor
Fotoperioada
Boli produse de ciuperci sapofite şi parazite
Dipladenia sanderi
Soiuri de măr
Procesul de devirozare
Alegerea terenului
Producerea răsadurilor la culturile timpurii
Biodiversităţii în viticultură
Locul ciupercilor în regnul vegetal
Sistemul de tăiere cel în verigi de rod
Cerinţele faţă de factorii de mediu
Alegerea locului de plantare
Culturi extratimpurii de varză
Tehnica de cultivare a salatei în câmp
Focul bacterian
Plante floricole
Chimie
Culturile de gogoşar
Combaterea bolilor şi dăunătorilor plantelor
Protejarea plantelor
Substratul de cultură
Ştiinţa mediului înconjurător
Sistemul de tăiere lung
Diversitate biologică
Lumina
Resturi vegetale
Dăunători şi organisme vătămătoare pentru plante
Dirijarea factorilor de vegetaţie
Combaterea bolilor
Căpșuni
Ştiinţa solului. Pedologie. Cercetări pedologice
Pere
Tehnologie chimică. Industrii chimice şi înrudite
Cultura timpurie a dovleacului
Scheme de asolamente legumicole
Publicații EUP
Soiuri şi hibrizi de pepene verde
Castravetele
Frunzele de copaci
Formarea primordiilor
Pregătirea terenului în vederea plantării
Anomalii întâlnite la Pleurotus spp.
Amplasarea culturilor legumicole
Transport
Tezaur monolingv
Aplicarea asolamentului
Publicații digitale
Înfiinţarea culturii
Tehnologii de tăiere
Cerinţele faţă de factorii de vegetaţie ale spanacului
Culturi pentru valorificare
Fertilizarea şi udarea lămâiului
Bame
Înfiinţarea culturii prin semănat direct
Perlitul
Fertilizarea plantelor
Prun
Toleranţă la secetă
Combaterea cu produse chimice
1893-2013
Ridichea de iarnă
Prune
Limba engleză
Creşterea miceliului (incubarea)
Dedicaţie şi autograful autorului
Cultură de afin
Substraturi solide pentru creşterea plantelor
Sistemul de tăiere scurt
Protecţia plantaţilor pomicole
Boala lemnului viţei de vie
Îngrăşăminte
Efectul medicinal al ciupercilor Ganoderma lucidum
Ciocălăii de porumb
Conducerea fermelor
Rolul calciului în organismele vegetale
Plante decorative
Principalele ciuperci lignicole
Sprijin european
Iasomie braziliană
Indexare (Biblioteconomie)
Bolile produse de bacterii-bacterioze
Măr
Sporirea producţiei de fructe
Cartofi. Batate. Napi porcești
Cultivarea părului
Recoltarea şi transportul piersicilor
Creşterea animalelor
Culturi timpurii de varză
Universităţi
Salata verde
Tomate
Ştiinţa solului
Broccoli
Particularităţi morfologice şi biologice ale şofrănelului
Salata
Viticultură. Viţă de vie. Vii
Altoire
Poluarea solului
Agricultură
Organizarea microfermelor legumicole
Epoca de plantare
Asigurarea cu seminţe şi răsaduri
Boli
Pregătirea bulbilor
Publicații digitizate
Maturarea piersicilor
Căpşune
Horticultură
Tehnica altoirii
Particularităţi fiziologice
Biblioteconomie
Industrie alimentară
Păianjenii - acarienii
Eficienţă economică
Selecţia portaltoilor de măr şi păr
Tehnologia de cultură pe butuci de lemn
Staţiunea viticolă Pietroasa
Agentul patogen
Măsuri de prevenire a atacului
Culturile legumicole
Îmbunătăţiri funciare
Dezinfecţia substratului
Lucrări ştiinţifice
Producători horticoli
Cultura timpurie a dovlecelului
Biologie
Agricultură ecologică pentru tehnologii alternative
Combaterea bolilor şi dăunătorilor
Biotehnologii
Locul în asolament
Calciul în sol
Albine
Manipularea culturilor prin fertilizare foliară
Agricultură. Ştiinţe şi procedee înrudite. Silvicultură. Exploatări agricole şi ale vieţii sălbatice
Tehnologia de cultură
Cultura plantelor de câmp
Substraturi lichide pentru creşterea plantelor
Plante medicinale
Culturi de vărzoase
Pregătirea altoirii
Biodiversităţii în vinificaţie
Respectarea iginei culturale
Spanacul
Cerinţele lămâiului faţă de factorii de mediu
Soiuri şi hibrizi
Îmbunătăţirea soiurilor de plante
Îngrăşăminte chimice cu calciu
Producerea seminţelor
Cultură in vitro
Potenţial economic
Microbiologie industrială. Fermentaţie. Industria băuturilor. Industria stimulilor
Principalele efecte ale secetei, asupra legumelor
Tezaur de termeni
Viticultură
Fertilizare
Sistemul de tăiere mixt
Combinaţii tezaur-clasificare
Factori climatici
Activitatea de selecţie la măr şi păr
Cultura fructelor în general. Pomicultură
Protecţia plantelor
Carenţele de nutriţie
Fertilizări suplimentare
Soiuri
Rata fotosintezei
Lucrări de îngrijire a lămâiului
Tehnica culturii ardeiului
Virozele
Cultura ecologică a pomilor
Agricultură în general
Cultura fructelor
Şofrănelul
Pomicultură
Lucrările de întreţinere în stolonieră
Pomi fructiferi
Dăunătorul ţigărarul
Cultivarea soiurilor rezistente sau tolerante
Embriologia plantelor
Publicații periodice digitale
Bacteriozele
Îngrăşământ organic
Factorii ecologici pe care trebuie să-i asigurăm plantelor floricole
Departamentele administrative ale bibliotecii
Cultura timpurie de morcov
Micozele
Tripşii
Mecanismul de pătrundere a componentelor foliare
Cireşe
Flavonoide
Particularităţi specifice cultivării legumelor
Farmacologie. Terapeutică. Toxicologie
Electroterapie
Bazele fertilizării foliare
Tehnologie
Limbaj profesional
Particularităţi morfologice şi biologice ale spanacului
Bibliografie licență FSEFI - Horticultură
Biografii şi studii înrudite
Poluarea apei
Descrierea ciupercii
Maşini agricole. Echipament şi utilaje agricole
Botanică
Nucul
Conţinutul în flavonoide al fructelor
Ciuperci
Păduchii lânoşi şi tepoşi
Instalaţii de depozitare a legumelor
Chimizare
Zootehnie
Cultură eficientă
Ameliorarea plantelor
Înfiinţarea şi întreţinerea stolonierelor
Îngrăşăminte naturale
Plante de grădină. Grădinărit
Îngrijirea culturii
Musculiţele albe
Tratamente naturale
Măsuri fitosanitare în livezi
Boli şi dăunători importanţi
Lucrări agricole
Fertilizarea foliară
Reproducere
Silvicultură
Rărirea chimică şi manuală a fructelor
Cerinţele faţă de factorii de vegetaţie ale salatei
Cultura crizantemelor
Vânătoare. Pescuit. Piscicultură. Acvacultură
Sfecla roşie
Culegeri colective
Coacăze negre
Temperatură
Componentele sistemului de irigare
Nutriţie
Înmulţirea culturilor
Clasificare şi indexare. Limbaje de indexare şi regăsire. Clasificări, tezaure şi construcţia lor
Fiziologia plantelor
Fertilizarea foliară modernă avizată în România
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general). Conservarea produselor din plante a produselor vegetale
Producţie agricolă. Organizare, administrare
Instalaţii de depozitare a fructelor
Publicaţii periodice şi seriale