Biblioteca Universității din Pitești

Pufu, Gheorghe (1956-)

Nume Persoană: Pufu, Gheorghe (1956- )
Limba: rum
Notă Informativă: Preot, cadru didactic al Facultății de Teologie din cadrul Universității din Pitești.
Notă biografică şi de activitate: Urmează învățământul teologic la Seminarul din Craiova și la Facultatea de Teologie din București.
Notă biografică şi de activitate: Este hirotonit ca diacon în 1981, după care își continuă studiile doctorale în cadrul Universității din București (1984-1987).
Notă biografică şi de activitate: Studiază în Franța la Montpellier, după care obține o bursă de studii în Elveția la Bossey (1990-1991).
Notă biografică şi de activitate: Doctor în teologie cu lucrarea "Predica de pe munte - istorie, exegeză și interpretare" (1998).
Notă biografică şi de activitate: Între 1999-2004 urmează cursurile de doctorat în psihologie și pedagogie la Universitatea de Stat din Chișinău, cu lucrarea "Mecanisme de adaptare psihologică în condițiile penitenciarului".
Notă biografică şi de activitate: Redactor-șef al revistei Facultății de Teologie Ortodoxă din Pitești, secretar științific și conferențiar universitar începând cu anul 2000.
Sursa: Popa, Petre (coord.). Medalioane universitare: dicționar. Pitești: Editura Universității din Pitești, 2002. - p.184
Țara sursă: RO: UPIT
Lucrări: 15 lucrari in 15 publicatii in 1 limbi
Studiul Noului Testament : Curs pentru anul I de studii de: Pufu, Gheorghe (1956-) (Resurse electronice)
Predica de pe Munte (Mt. 5-7) : Exegeză și teologie de: Universitatea Babeș-Bolyai - Centrul de Studii Biblice; Pufu, Gheorghe (1956-) (Resurse electronice)
Predica de pe Munte de: Pufu, Gheorghe (1956-) (Text tipărit)
Buletin Ştiinţific. Seria Teologie Ortodoxă de: Universitatea din Piteşti (Text tipărit) Selectator/Antologator/Redactor [220]
Studiul Noului Testament : Curs pentru anul I de studii de: Pufu, Gheorghe (1956-) (Text tipărit)
Iubirea aproapelui după Epistolele Sfîntului Apostol Ioan de: Pufu, Gheorghe (1956-) (Text tipărit)
Viața după moarte de: Pufu, Gheorghe (1956-) (Resurse electronice)
Umanitate şi creştinătate : Publicaţia tinerilor creştini argeşeni de: Universitatea din Piteşti. Catedra de Teologie Ortodoxă; Gligore Daniel, Diacon (Text tipărit) Selectator/Antologator/Redactor [220]
Existenţa sufletului după moarte de: Pufu, Gheorghe (1956-) (Text tipărit)
Vă rugăm să schimbaţi parola